EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Klassikaal leren succes: leerlingen Flevodrome behalen diploma VCA Basisveiligheid

15 juni 2016 – Leerlingen van Flevodrome hebben onlangs het examen VCA Basisveiligheid afgelegd. Van de 8 kandidaten behaalden er 6 in één keer hun diploma. Dit succes is mede te danken aan de klassikale lessen die werkmeester John Aipassa inzette voor het theoretische gedeelte.

John: 'De meeste leerlingen vinden het lastig zich individueel te concentreren op hele lappen tekst. Daarom heb ik geprobeerd dit klassikaal te doen en simpelweg met alle deelnemers een lesuur per dag het boek hardop door te nemen. Elke deelnemer kreeg een leesbeurt waardoor ze werden gedwongen bij de les te blijven. De groep sprak elkaar aan wanneer dat niet het geval was. Een supergave sfeer hing er tijdens zo'n les'.

'Onduidelijke situaties uit het boek verduidelijkten we met filmpjes op Youtube. Het examen vond plaats op het Nautilus College, waar een computerruimte voor ons was ingericht. De 2 deelnemers die net niet slaagden mogen gratis een herexamen doen, omdat de examinator te laat was en dit veel onrust en extra spanning met zich meebracht. Ik ben er van overtuigd dat ook zij hun diploma gaan halen'.

       

 

Terug naar overzicht.