EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Eerste Lelystartdiploma’s uitgereikt

LELYSTAD - Op 13 juli jl. heeft wethouder Elly van Wageningen de uitreiking van de eerste Lelystartdiploma’s bijgewoond. De acht jongeren die hebben deelgenomen aan het programma Entree Arbeid ontvingen deze Lelystartdiploma’s uit handen van Gaatze Boersma, Talentmeester bij Entree Arbeid. Deze eerste groep jongeren is hiermee klaar voor de arbeidsmarkt. Een aantal van hen heeft inmiddels een baan gevonden. Sommigen starten na de zomer met een MBO 2-opleiding.

Een kans via Entree Arbeid

Jongeren ontwikkelen zich het beste als ze ruimte krijgen om hun talenten te ontplooien. Dit gaat echter niet altijd vanzelf. Sommige jongeren hebben, om wat voor reden dan ook, niet de mogelijkheid om binnen het MBO regulier door te stromen naar tenminste niveau 2. Deze jongeren verdienen wel degelijk een kans om via een onderwijsprogramma op maat naar betaald werk door te groeien. Binnen Lelystad krijgen deze jongeren de kans via het programma Entree Arbeid.

Passend leren en werken

Entree Arbeid biedt jongeren van 16 tot 27 jaar zonder startkwalificatie een kans op een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Op de locatie Vaartweg 67 in Lelystad krijgen jongeren begeleiding en training in de meest passende leer- en werkomgeving. De eerste groep jongeren hebben nu voor hun deelname een Lelystartdiploma ontvangen en zijn hiermee klaar voor de arbeidsmarkt. Een aantal van hen heeft inmiddels een baan gevonden. Sommigen starten na de zomer met een MBO 2-opleiding.

Ketensamenwerking Kansverdienende Jongeren

Entree Arbeid is een programma van de Ketensamenwerking Kansverdienende Jongeren (KKJ). De partijen die zich hieraan verbonden hebben zijn MBO College Lelystad, Eduvier onderwijsgroep, Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL), gemeente Lelystad, Groenhorst Lelystad en Werkbedrijf Lelystad.

Terug naar overzicht.