EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Oud-deelnemers en collega’s kijken terug op 15 jaar Flevodrome

Lelystad - Oud-deelnemers  en oud-medewerkers van Flevodrome keken 9 december jl. tijdens de reünie terug op hun tijd bij Flevodrome. In de 15 jaar dat het leer-, werk- en trainingscentrum bestaat volgden zo’n 400 jongeren hier een traject.

De 60 aanwezigen maakten er een gezellige avond van. De roze patatkraam van Blondie’s frietjes verzorgde de snacks. De jongeren keken met elkaar, met meegekomen partners en kinderen en met medewerkers terug op hun tijd bij Flevodrome. Enkele reacties van die avond: ”Ik heb zelfvertrouwen gekregen door mijn tijd bij Flevodrome”, “Ik heb zicht gekregen op mijn kwaliteiten, ik weet nu wat ik kan” en “Ik heb mijn leven op de rit gezet toen ik bij Flevodrome zat”.

Flevodrome is een trainingscentrum voor werken en leren voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. De Lelystadse vestiging bevindt zich aan de Veldweg, naast het belevenissenbos. Jongeren die zijn uitgevallen op school of werk, kunnen hier in een half jaar tijd werken aan hun eigen ontwikkeling en zich voorbereiden op de stap terug naar school of werk. In die tijd leren ze een vak, in Lelystad is dat houtbewerking en op de vestiging in Almere metaalbewerking. De jongeren kunnen certificaten behalen, toch is dit niet het doel. Houding en gedrag, leren verantwoordelijkheid nemen en het op orde brengen van alle levensgebieden, is het belangrijkste. 

Meer informatie over Flevodrome vindt u op www.flevodrome.nl

Terug naar overzicht.