EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Nog 100 dagen vr bestuursoverdracht De Steiger van gemeente aan Eduvier

Precies 100 dagen voor de bestuursoverdracht van praktijkschool De Steiger - vanuit de gemeente Lelystad aan de Eduvier onderwijsgroep - hebben wethouder Willem de Jager en bestuurder van Eduvier Els van Doorn een ludiek aftelmeetlint aangeboden aan De Steiger. Het meetlint is "100 centimeter" lang en het is bedoeling dat er elke dag een "centimeter" wordt afgeknipt om zo het aftellen naar de dag van de bestuuroverdracht op 1 augustus 2014 zichtbaar te maken. Het meetlint was vroeger een traditie in het leger; soldaten die gingen afzwaaien telden hun 100 laatste dagen in dienst af door dagelijks een centimeter van het lint te knippen. Wethouder Willem de Jager knipte de eerste centimeter af in het bijzijn van directeur Harm ten Cate van De Steiger en bestuurder Els van Doorn van Eduvier.

Laatste openbare school van gemeente naar schoolbestuur
Praktijkschool De Steiger is de laatste openbare school die vanuit gemeentelijk bestuur wordt overgedragen aan een schoolbestuur. Daarmee komt er definitief een eind aan de rol van de gemeente Lelystad als schoolbestuur. Wethouder Willem de Jager: ‘Het mogen aanbieden van dit symbolische meetlint is een mooie afsluiting van mijn werk als onderwijswethouder. Talentontwikkeling én de zorg voor goede doorgaande leerlijnen in het onderwijs hebben tijdens mijn periode als onderwijswethouder centraal gestaan binnen mijn portefeuille. Met de bestuursoverdracht van De Steiger aan de Eduvier onderwijsgroep is ook de laatste school binnen een passend schoolbestuur ondergebracht. De Steiger en Eduvier zijn bovendien scholen die met een specifieke doelgroep aan talentontwikkeling werken."

Eduvier en Steiger: doelgroep met extra zorg
De gemeente Lelystad en Eduvier hebben in mei vorig jaar de intentie uitgesproken om tot een bestuursoverdracht van de praktijkschool aan Eduvier te komen en hebben vervolgens nader onderzocht hoe zij dit vorm konden geven. Eduvier bleek een geschikte partner omdat zij zowel financieel als kwalitatief gezond is. Bovendien ligt de beroepscultuur van de Eduvier onderwijsgroep dicht bij die van De Steiger en staan de praktijkschoolleerlingen dicht bij een deel van de leerlingen van Eduvier. Opleiden naar een plaats op de arbeidsmarkt is ook hier voor veel leerlingen het hoogst haalbare.

Samenwerking praktijklocatie Vaartweg
De bestuursoverdracht is niet de enige ontwikkeling in het nieuwe schooljaar. Eduvier en De Steiger gaan per 17 augustus ook gebruik maken van het gezamenlijke - door de gemeente aangekochte - pand aan de Vaartweg 67. Dat doen zij samen met het Werkbedrijf en Concern voor Werk. Het pand wordt in gebruik genomen als praktijklocatie. Deze bundeling van krachten levert, naast een kostenbesparing in huurkosten, voordelen op voor het gezamenlijk aanbod van praktijktrainingen en opleidingen. Deze nieuwe praktijklocatie biedt aan de leerlingen van De Steiger en Eduvier een volwaardige leerwerkplek. De Steiger en Eduvier maken nu allebei al gebruik van praktijkvoorzieningen Het Bedrijf en De Sliplijn op Noordersluis. Op deze locaties worden nu bijvoorbeeld de vorkheftruckopleiding en de restaurantopleiding aangeboden. In het nieuwe pand kan een volwaardig leerwerkcentrum worden ontwikkeld met een gevarieerd aanbod in een praktijkomgeving voor mensen die graag met hun handen werken.

 
foto: Fotostudio Wierd

Terug naar overzicht.