EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Nautilus College actief in autismeweek

Blauwe plons en de beleving van Autisme

Het Nautilus College is actief lid van het ANA (Autisme Netwerk Almere). Het ANA organiseert jaarlijks in de Autismeweek activiteiten voor iedereen: zowel voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme als voor ieder die belangstelling heeft in het omgaan met deze doelgroep.

Dit jaar stond de wereldwijde autismeweek in het kader van sport. De Almeerse autismeweek ging zaterdag 2 april jl. van start met een blauwe plons. Voorzien van een blauwe badmuts plonsden kinderen en volwassenen in de Noorderplassen van Almere. De één met een voet, de ander met het hele lichaam.

Wethouder Peeters opende de week met het aansteken van een niet-olympisch vuur, waarna een leerling van het Nautilus College een verhaal vertelde over zijn Europese kampioenschappen hardlopen. Na de opening trok ieder (met en zonder autisme) naar de sportevenementen.

De opening en sluiting van de week zijn elk jaar weer spectaculair, maar ook alle tussenliggende activiteiten zijn zeker interessant. Zo was dinsdagavond 5 april jl. een dame met asperger te gast op het Nautilus College. Zij vertelde aan een publiek van 60 personen over haar beleving van autisme. Voor het publiek een uitgelezen kans om te horen en te begrijpen hoe iemand met een vorm van autisme in de maatschappij staat.

Terug naar overzicht.