EduvierDe AngerAurum CollegeDe RedeBekiusschoolStedenschoolDe SteigerNautilus College SONautilus CollegeDe Optimist SODe Optimist SOFlevodrome
  


HOME   | LINKS | DOWNLOADS | CONTACT | ROUTE | DISCLAIMER
Nieuws:overzicht
Nieuws

Nieuw: Consumptieve Techniek bij Flevodrome Lelystad

Bij Flevodrome Lelystad behaalden de jongeren al erkende certificaten op het gebied van houtbewerking, heftruck en VCA. Sinds deze zomer is het ook mogelijk om erkende certificaten te behalen op het gebied van consumptieve techniek.

>> Lees het gehele bericht.

Entree Arbeid Lelystad reikt eerste Boris praktijkverklaring uit

23 mei jl. reikte Entree Arbeid Lelystad het eerste Boris praktijkcertificaat uit. Dit bewijs van vakbekwaamheid vergroot de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt.

>> Lees het gehele bericht.

Koken met vier chef koks

Donderdagavond 17 mei jl. kookten leerlingen van de Steiger een smakelijk vier gangen diner voor de deelnemers aan 'De smaak van Lelystad'. Dit deden ze onder leiding van vier Lelystadse chef koks.  

>> Lees het gehele bericht.

Steiger organiseert event voor stage bedrijven​

De Steiger organiseerde woensdag 28 maart jl. een event voor stage bedrijven. Stagebegeleiders van de school en van stage bedrijven uit verschillende sectoren kwamen bijeen op Vaartweg 67 in Lelystad. 

>> Lees het gehele bericht.

Oud leerling genomineerd voor STAR Awards ROC Friese Poort

Nelien Post, oud leerling van VSO De Optimist, is genomineerd voor de ROC Friese Poort STAR Awards 2018. Ze is finalist in de categorie 'Student met een uitblinkende stage'. 

>> Lees het gehele bericht.

Bloemen voor patiënten MC Zuiderzee

Praktijkschool De Steiger verrast ziekenhuis met 150 bosjes narcissen

>> Lees het gehele bericht.

Wethouders Peeters opent School2Care Almere

Maandag 13 november jl. opende wethouder René Peeters School2Care Almere. School2Care Almere is een school voor jongeren tussen 12 en 17 jaar die thuis, op school en in de vrije tijd ernstige problemen hebben. Twaalf uur per dag (van 08.00 tot 20.00 uur) volgen ze een intensief programma waarbij onderwijs, jeugdhulp en begeleide vrijetijdsbesteding geïntegreerd worden aangeboden.

>> Lees het gehele bericht.

Tweede serie LelyStart diploma’s uitgereikt

Op donderdag 13 juli jl. werd de tweede serie LelyStart diploma’s uitgereikt aan zes deelnemers van Entree Arbeid Lelystad. Inmiddels is dit de tweede groep jongeren die met succes deelnam aan een bijzonder opleidingstraject aan de Vaartweg, met als doel het uitstromen naar een betaalde baan op de arbeidsmarkt.

>> Lees het gehele bericht.

Leerlingen Aurum College in de prijzen

De vakdocent economie van het Aurum College enthousiasmeerde  zijn havo- en vwo-leerlingen om mee te doen met de ConjuctuurBekerStrijd. En met succes. De leerlingen van havo 4-5 behaalden de tweede plaats.

>> Lees het gehele bericht.

Vijf uur wandelen op de Veluwe

Lelystad - Vier leerlingen van Eduvier worden klaargestoomd voor een expeditie naar Oostenrijk. Ze gaan daar een berg van minstens drieduizend meter bedwingen. Samen met docent Bas Ruisendaal en de ervaren Lelystadse bergbeklimmer Fokke van Velzen trainen ze om bergfit te worden. Bekijk hun tweede vlog.

>> Lees het gehele bericht.

Eduvier naar de top vlog 1: Traplopen, veel traplopen​

De Flevopost​ volgt de verrichting van Max Glas (15), Jordi Ouwehand (16), Tycho de Jonge (16) en Edric Lekahena (16), leerlingen van Eduvier die worden klaargestoomd voor een expeditie naar Oostenrijk. Bekijk de vlog die ze samen met hun docent Bas Ruisendaal maakten.​​

>> Lees het gehele bericht.

Leerlingen Steiger laten wethouder hun werk zien

In het kader van de Dag van de Leerplicht bracht Lelystadse wethouder Elly van Wageningen donderdag 16 maart jl. een bezoek aan de leerlingen van de Steiger. Zowel op de locatie aan de Vaartweg 67 als aan de Griend lieten de leerlingen zien waar zij mee bezig zijn.

>> Lees het gehele bericht.

Op expeditie naar Oostenrijk

Samen met zuidpoolavonturier Fokke van Velzen en Bas Ruisendaal (mentor op de Anger), zijn vier leerlingen van Eduvier gestart met de voorbereidingen voor een expeditie naar Oostenrijk. Het doel: het beklimmen van een berg van minstens drieduizend meter.

>> Lees het gehele bericht.

Eduvier draagt bij aan Flevolandse literaire reis door de tijd

‘Het kunstwerk ‘De hurkende man’ (Exposure) van Antony Gormley op de dijk bij Lelystad symboliseert het onderwijs op de Eduvier-scholen. Transparantie en duidelijkheid voor de leerlingen, met zicht op perspectieven voor hun toekomst staan hier centraal.’ Deze bijdrage van Eduvier is te vinden in de bloemlezing ‘Flevoland, literaire reis door de tijd’, een uitgave van stichting Achterland.

>> Lees het gehele bericht.

Oud-deelnemers en collega’s kijken terug op 15 jaar Flevodrome

Lelystad - Oud-deelnemers  en oud-medewerkers van Flevodrome keken 9 december jl. tijdens de reünie terug op hun tijd bij Flevodrome. In de 15 jaar dat het leer-, werk- en trainingscentrum bestaat volgden zo’n 400 jongeren hier een traject.

>> Lees het gehele bericht.

Leerlingen Steiger helpen ouderen

Cupcakes versieren, nagels lakken, hulp bij vragen over de mobiele telefoon; de leerlingen van De Steiger hielpen ouderen in verzorgingstehuis De Hoven met allerlei activiteiten.

>> Lees het gehele bericht.

Werkbedrijf Lelystad wint ESF Award 2016

Werkbedrijf Lelystad, één van de partners van Eduvier in Lelystad, won 23 november jl. de ESF Award 2016 voor zijn bijdrage aan een samenleving waarin iedereen meedoet.

>> Lees het gehele bericht.

Onze specialistische kennis delen we steeds meer

Wat het onderwijs op de Eduvier-scholen speciaal maakt zijn de leerkrachten en begeleiders die goed toegerust zijn om leerlingen met diverse onderwijsondersteuningsbehoeftes te begeleiden en uit te dagen. Deze specialistische kennis delen we steeds meer met reguliere scholen.

>> Lees het gehele bericht.

iPads in de gymzaal

Het terugkijken van je trampolinesprong, even de leskaart doornemen om te zien wat je nog kunt verbeteren, of de videocamera bedienen als je geblesseerd bent. De iPad die de LO-docenten op de Eduvier-scholen vanaf september in gebruik nemen biedt zowel de leerlingen als de LO-docenten veel nieuwe mogelijkheden.

>> Lees het gehele bericht.

Oplossing voor huisvesting gevonden in kantoorpand

Een groep leerlingen van De Anger krijgt dit schooljaar les op het MAC³PARK, een kantoorpand op het bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad. De examenleerlingen van de school volgen hier vanaf 29 augustus de theorie- en enkele praktijklessen.

>> Lees het gehele bericht.

Eerste Lelystartdiploma’s uitgereikt

LELYSTAD- Op 13 juli jl. heeft wethouder Elly van Wageningen de uitreiking van de eerste Lelystartdiploma’s bijgewoond. De acht jongeren die hebben deelgenomen aan het programma Entree Arbeid ontvingen deze Lelystartdiploma’s uit handen van Gaatze Boersma, Talentmeester bij Entree Arbeid. Deze eerste groep jongeren is hiermee klaar voor de arbeidsmarkt. Een aantal van hen heeft inmiddels een baan gevonden. Sommigen starten na de zomer met een MBO 2-opleiding.

>> Lees het gehele bericht.

Cum laude geslaagd op VSO De Optimist

Hidde Emmink (17) uit Emmeloord, leerling vmbo-tl op VSO De Optimist slaagde cum laude. Hidde heeft een vorm van autisme en krijgt op De Optimist, in de relatief kleine groepen met gespecialiseerde leerkrachten, onderwijs op maat. Dit pakte voor hem geweldig uit.

>> Lees het gehele bericht.

Het was een zware klim, maar niemand heeft opgegeven

Op 27 mei jl. reisden leerlingen en medewerkers van het Aurum College en de Steiger naar le Bourg d' Oisans aan de voet van de Alpe d'Huez. In het kader van het Flevoland Fietst Tegen Kanker beklommen ze de berg en deden ze een week lang vrijwilligerswerk ten behoeve van  het KWF.

>> Lees het gehele bericht.

Klassikaal leren succes: leerlingen Flevodrome behalen diploma VCA Basisveiligheid

15 juni 2016 – Leerlingen van Flevodrome hebben onlangs het examen VCA Basisveiligheid afgelegd. Van de 8 kandidaten behaalden er 6 in één keer hun diploma. Dit succes is mede te danken aan de klassikale lessen die werkmeester John Aipassa inzette voor het theoretische gedeelte.

>> Lees het gehele bericht.

Fietsen voor het goede doel

27 mei 2016 - Vandaag vertrekt een groep leerlingen en medewerkers van de Steiger en het Aurum College naar Frankrijk. Ze nemen, net als voorgaande jaren, deel aan het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’. Zondag is het zover en beklimmen ze de Alpe d'Huez, om daarmee geld op te halen voor het KWF Kankerfonds.

>> Lees het gehele bericht.

Nautilus College actief in autismeweek

Dit jaar stond de wereldwijde autismeweek in het kader van sport. De Almeerse autismeweek ging zaterdag 2 april jl. van start met een blauwe plons. De opening en sluiting van de week zijn elk jaar weer spectaculair, maar ook alle tussenliggende activiteiten zijn zeker interessant. Zo was dinsdagavond 5 april jl. een dame met asperger te gast op het Nautilus College. Zij vertelde aan een publiek van 60 personen over haar beleving van autisme. 

>> Lees het gehele bericht.

Een voorbeeld voor speciaal onderwijs

 “Leerlingen uit Lelystad en de wijde omgeving krijgen goed onderwijs”, zo oordeelde de Onderwijsinspectie.  Vorige week verrichtte de Inspectie van het Onderwijs op twee locaties van Eduvier in Lelystad een kwaliteitsonderzoek. Zowel het Aurum College als De Anger kregen het predicaat basisarrangement, wat betekent dat de kwaliteit en de resultaten van het onderwijs goed zijn.

>> Lees het gehele bericht.

Rekenspecialist Eduvier lanceert rekenwebsite

Rekenen en wiskunde nemen een steeds prominentere rol in binnen het onderwijs. Zo moeten alle leerlingen in het voortgezet onderwijs een rekentoets afleggen en is wiskunde voor de meeste leerlingen een verplicht vak. Rekenspecialist van Eduvier, Henk Vegter, lanceerde voor leerlingen die moeite hebben met rekenen en wiskunde de website Rekentube. Aan de hand van filmpjes wordt uitleg gegeven over allerlei reken- en wiskundige opgaven. Door te werken met video instructies die leerlingen voorafgaand aan de les bekijken, is er in de les meer tijd voor het beantwoorden van vragen en begeleiding op maat.

>> Lees het gehele bericht.

De Optimist zoekt de winter op

Leerlingen uit alle klassen van SO De Optimist hebben 11 februari jl. geschaatst bij Flevonice in Biddinghuizen. Deze excursie is één van de jaarlijkse bijzondere sportactiviteiten die de school buiten de gewone gymlessen om organiseert.

>> Lees het gehele bericht.

Aquarius weer groen

Aquarius, school voor voortgezet speciaal onderwijs in Almere, vierde 22 januari jl. dat het verscherpt toezicht van de onderwijsinspectie van de baan is. De school realiseert kwalitatief goed onderwijs en scoort daarmee weer voldoende en dus een groene kleur, aldus de inspectie.

>> Lees het gehele bericht.

Eduvier ondertekent aanpak ketensamenwerking kwetsbare jongeren

Begin dit jaar tekende de gemeente Lelystad met een aantal (onderwijs)partners een convenant waarin hun samenwerking in het begeleiden van kwetsbare jongeren die zijn vastgelopen in het onderwijs werd vastgelegd.  Het doel: nieuwe mogelijkheden bieden om deze jongeren naar een startkwalificatie of duurzame arbeid te begeleiden. Inmiddels is een aantal nieuwe stappen gezet in de ketensamenwerking, waaronder de inrichting van Matchpoint én het traject Entree Arbeid. Om de stappen die gezet zijn formeel te bekrachtigen, is een bestuurlijke uitwerking van het convenant opgesteld. Deze is op 1 oktober jl. ondertekend door de onderwijspartners (waaronder Eduvier), de gemeente Lelystad en Werkbedrijf Lelystad.

>> Lees het gehele bericht.

Lelystadse partijen slaan handen ineen voor kwetsbare jongeren

Kwetsbare jongeren die vastgelopen zijn in het onderwijs kunnen in Lelystad voortaan terecht bij Matchpoint (Agorawagenplein 1). Vanuit Matchpoint wordt gekeken naar wat de meest passende route van onderwijs naar arbeidsmarkt voor elke individuele jongere kan zijn. Hierbij wordt in eerste instantie nadrukkelijk gekeken naar de kansen voor de jongere binnen het onderwijs. In Lelystad liepen in 2014 circa 250 jongeren vast in het onderwijs.

>> Lees het gehele bericht.

Werken, leren en solliciteren onder 1 dak

2 februari jl. opende Minister Plasterk samen met burgemeester Margreet Horselenberg en wethouder John van den Heuvel Vaartweg 67 in Lelystad. In dit pand zijn naast De Steiger en de Sliplijn van Eduvier, Concern voor Werk en het Werkbedrijf Lelystad gevestigd.

>> Lees het gehele bericht.

Leren werken

Op locatie Vaartweg rijden heftrucks in en om het magazijn. Jongeren oefenen het werken met de heftruck en beheren het magazijn. In een naastgelegen lokaal wordt druk gesleuteld aan een auto en in de keuken bereiden de toekomstige koks zich voor op een baan in de horeca. Op deze praktijklocatie van Eduvier in Lelystad worden jongeren voorbereid op de arbeidsmarkt door middel van arbeidssimulatie.

>> Lees het gehele bericht.

Gemeente Lelystad draagt schoolbestuur De Steiger over aan Eduvier

3 juli jl. droeg de gemeente Lelystad Praktijkschool de Steiger over aan Eduvier. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst voor het personeel op De Steiger. 

>> Lees het gehele bericht.

Nog 100 dagen vóór bestuursoverdracht De Steiger van gemeente aan Eduvier

Precies 100 dagen voor de bestuursoverdracht van praktijkschool De Steiger - vanuit de gemeente Lelystad aan de Eduvier onderwijsgroep - hebben wethouder Willem de Jager en bestuurder van Eduvier Els van Doorn een ludiek aftelmeetlint aangeboden aan De Steiger. Het meetlint is "100 centimeter" lang en het is bedoeling dat er elke dag een "centimeter" wordt afgeknipt om zo het aftellen naar de dag van de bestuuroverdracht op 1 augustus 2014 zichtbaar te maken. Het meetlint was vroeger een traditie in het leger; soldaten die gingen afzwaaien telden hun 100 laatste dagen in dienst af door dagelijks een centimeter van het lint te knippen. Wethouder Willem de Jager knipte de eerste centimeter af in het bijzijn van directeur Harm ten Cate van De Steiger en bestuurder Els van Doorn van Eduvier.

>> Lees het gehele bericht.

Vernieuwde informatiegids Passend Onderwijs voor ouders

Het Steunpunt Passend Onderwijs heeft de informatiegids voor ouders over Passend Onderwijs geheel vernieuwd.

>> Lees het gehele bericht.

Eduvier stelt ondersteuningsprofiel vast

De wet Passend Onderwijs geeft de schoolbesturen die participeren in de nieuwe samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs de wettelijke opdracht tot zorgplicht en het bieden van een thuisnabije, passende onderwijsplek door het inrichten van een onderwijszorgcontinuüm. In het ondersteuningsprofiel geeft Eduvier aan welke mogelijkheden ze biedt voor de extra ondersteuning van kinderen en jongeren in de samenwerkingsverbanden voor primair en voortgezet onderwijs waarin ze participeert.

>> Lees het gehele bericht.

Aurum College winnaar Project Speciaal 2013

Met een vernieuwend onderwijsconcept won het Aurum College 29 november jl. de titel ‘Project Speciaal 2013'. De school ontwikkelde in samenwerking met IVIO@school een methodiek waarbij vakdocenten van IVIO@School op afstand - via internet - ondersteuning bieden aan de mentoren en leerkrachten in de klassen van het Aurum College. Project Speciaal is een initiatief van LECSO (landelijk expertise centrum speciaal onderwijs). Jaarlijks reikt dit expertisecentrum een prijs uit voor een project dat vernieuwing en kwaliteitsverbetering in het speciaal onderwijs stimuleert. Naast de titel ‘Project speciaal 2013' ontving de school een geldprijs van €7.500,-.

>> Lees het gehele bericht.

Nieuwe samenwerking en aansturing voor de Optimist

De Optimist in Emmeloord wordt opgesplitst in een SO- en een VSO-afdeling. Vanaf eind oktober 2013 vormen zij met de vergelijkbare afdelingen in Lelystad respectievelijk een ‘SO Emmeloord/Lelystad/Dronten' en een ‘VSO Emmeloord/ Lelystad'.

>> Lees het gehele bericht.

Aftrap pre-master SEN

Op 9 oktober jl. is de pre-master SEN van start gegaan. Aan de pre-master nemen 25 docenten deel van de diverse locaties van Eduvier. Als ze alle modules met succes afronden zijn zij over 3 jaar ‘Master SEN'.

>> Lees het gehele bericht.

Meester Marlon in laatste ronde ‘Leerkracht speciaal onderwijs van het jaar'

Marlon Lynch, leerkracht op Aquarius, is doorgedrongen tot de laatste ronde van de verkiezing van ‘Leerkracht speciaal onderwijs van het jaar'. In studio 21 in Hilversum maakte de jury op 5 oktober jl. de winnaars in de verschillende categorieën van de verkiezing voor Leerkracht van het jaar bekend. Lynch won de titel niet, maar vervult als genomineerde uit het cluster 4 onderwijs toch een soort ambassadeursfunctie voor collega's.

>> Lees het gehele bericht.

Medewerkers Eduvier aan de slag met Passend Onderwijs

28 oktober a.s. nemen alle medewerkers van Eduvier deel aan een studiedag die in het teken staat van Passend Onderwijs. Sprekers als Roel Weener,  kwartiermaker van het Samenwerkingsverband PO Lelystad/Dronten en Peter van Uhm, generaal b.d. bieden een doorkijkje in de gevolgen en kansen die Passend Onderwijs met zich meebrengt.

>> Lees het gehele bericht.

Intentiebesluit bestuursoverdracht De Steiger

De verkennende fase in de bestuursoverdracht van de Steiger naar Eduvier is positief afgerond. Op 23 mei jl. ondertekenden wethouder Willem de Jager en Els van Doorn een intentiebesluit ten behoeve van de bestuursoverdracht van praktijkschool De Steiger aan Eduvier per 1 augustus 2014.

>> Lees het gehele bericht.

Onderzoek naar bestuursoverdracht praktijkschool De Steiger naar Eduvier

De gemeente Lelystad heeft Eduvier gevraagd samen onderzoek te verrichten naar een eventuele bestuursoverdracht van praktijkschool De Steiger naar de Eduvier Onderwijsgroep per 1 augustus 2014. Dat doet de gemeente omdat zij het bestuur van openbare scholen los wil koppelen van gemeentelijk bestuur. De Steiger is de laatste openbare school die nu nog bestuurd wordt door de gemeente Lelystad.

>> Lees het gehele bericht.

Ook SO is weer groen

De onderwijsinspectie heeft eind januari, ook een bezoek gebracht aan de dokter Herman Bekiusschool, locatie Zuigerplasdreef en de lesplaats in Dronten. De Herman Bekiusschool Zuigerplasdreef heeft zich fantastisch ontwikkeld en krijgt nu een voldoende. Hiermee heeft het SO in Lelystad het Basisarrangement verworven is ook deze school weer GROEN! Immers, locatie Karveel had het Basisarrangement al in april 2012 verkregen.

>> Lees het gehele bericht.

Wethouder brengt felicitatiebezoek aan VSO-Lelystad

Wethouder Willem de Jager heeft een felicitatiebezoek gebracht aan VSO-Lelystad (voortgezet speciaal onderwijs). Met de door de wethouder meegebrachte ‘groene taart' vierden medewerkers en genodigden dat het verscherpt toezicht van de onderwijsinspectie op de Rede, de Anger en het Aurum College van de baan is. De scholen realiseren kwalitatief goed onderwijs en scoren daarmee weer voldoende en dus een groene kleur, aldus de inspectie.

>> Lees het gehele bericht.